Bij Nevero maken we audiovisuele projecten toegankelijk voor anderstaligen of mensen met een visuele of auditieve beperking.

Online audiodescriptie-opleiding bijna van start

Eind vorig jaar kondigde ik al aan dat ik bezig was aan de voorbereidingen van een online audiodescriptie-opleiding. Inmiddels gaat deze e-cursus bijna van start.

De cursus is bedoeld voor mensen die professioneel als gids werkzaam zijn én voor vrijwilligers die zin hebben om blinde en slechtziende museumbezoekers te vergezellen tijdens een rondleiding. De opleiding bestaat uit vijf delen:

  • Blindheid en slechtziend-zijn
  • Elementen die het zicht beïnvloeden en praktische tips tijdens het rondleiden
  • Het audiobeschrijven van kunstwerken
  • Valkuilen bij het audiobeschrijven en hoe ze te vermijden
  • Zelf aan de slag

Bij de eerste vier delen heb ik steeds korte video’s gemaakt waarin ik wat meer toelichting en tips geef. Uiteraard zijn alle video’s ondertiteld in het Nederlands. In het laatste deel gaan de deelnemers zelf aan de slag met een aantal praktische oefeningen.

Het is een online cursus, dus het materiaal wordt aangeboden op een speciaal ontwikkeld platform. Het enige wat je nodig hebt om de cursus te kunnen volgen, is een computer met internetverbinding. Overigens: je krijgt vier weken lang toegang tot het platform en in die vier weken kun je de cursus volledig in je eigen tempo afwerken.

Presentatie tijdens een van de workshops voor vrijwilligers in opdracht van de Brusselse Museumraad

Presentatie tijdens een van de workshops voor vrijwilligers in opdracht van de Brusselse Museumraad

Heb je zin om mee te doen? Laat me dan snel iets weten, want op 2 mei gaan we van start en het aantal plaatsen is beperkt.

Voor meer informatie kun je het contactformulier  invullen of een mailtje sturen naar susanne at nevero punt be.

gepubliceerd op 14 april 2016

1 Reactie op Online audiodescriptie-opleiding bijna van start