Bij Nevero maken we audiovisuele projecten toegankelijk voor anderstaligen of mensen met een visuele of auditieve beperking.

Nederlandse film Süskind op Canvas mét audiodescriptie

Op vrijdag 15 april zendt Canvas de Nederlandse oorlogsfilm Süskind uit. Aangezien deze film in het Earcatch-aanbod zit, kunnen blinde en slechtziende filmliefhebbers hem ook bekijken met audiodescriptie. Ga daarvoor naar www.earcatch.nl en download het audiodescriptie-bestand. Zet dan je koptelefoon op en kies ‘afspelen’ zodra de film begint.

Affiche van de film Süskind

Affiche van de film Süskind

Süskind is een film uit 2012 van regisseur Rudolf van den Berg en gaat over de Duitse Jood Walter Süskind, die honderden Joodse kinderen uit de handen van de nazi’s wist te redden. Aangezien het verhaal zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er zowel Nederlands als Duits in de film gesproken. Voor de audiodescriptie betekende dat dat we niet alleen de beschrijvingen moesten toevoegen die nodig zijn om als blinde of slechtziende kijker het verhaal te kunnen volgen, maar ook de Nederlandse vertalingen van de Duitse dialogen.

Benieuwd hoe we dat gedaan hebben? Kijk dan op 15 april om 21.05 uur naar Canvas.

gepubliceerd op 7 april 2016