Bij Nevero maken we audiovisuele projecten toegankelijk voor anderstaligen of mensen met een visuele of auditieve beperking.

Heilig Bloedprocessie 2016 met audiodescriptie

Op donderdag 5 mei trok de Heilig Bloedprocessie opnieuw door de straten van Brugge. Het zou een topeditie worden, met maar liefst 60.000 toeschouwers. Ook dit jaar bood de Stad Brugge blinde en slechtziende bezoekers de mogelijkheid om de processie te volgen met live-audiodescriptie. Aangezien de processie van vorig jaar vanwege het slechte weer afgelast werd, kon wie toen een kaartje had voor de audiodescriptie, dat inruilen.

De processie kreeg heel wat media-aandacht. Zo had het VTM Nieuws er een item over, en ook het Journaal ontbrak natuurlijk niet. Daarnaast berichtten heel wat kranten over deze zeer geslaagde editie.

Aangezien we zo veel mooie foto’s hadden van het evenement, heb ik er eens geen nieuwe Facebook-omslagfoto van gemaakt, maar een video, die je hieronder kunt bekijken:

Videoverslag Heilig Bloedprocessie met audiodescriptie (Brugge, 5 mei 2016) from Susanne Verberk on Vimeo.

Na afloop van het evenement hadden we nog een korte nabespreking met de organisatie van de Stad Brugge. Daar kregen we te horen dat er vanaf nu elk even jaar audiodescriptie zal worden aangeboden. De eerstvolgende keer wordt dus 10 mei 2018, want de Heilig Bloedprocessie vindt altijd plaats op Hemelvaart.

gepubliceerd op 12 mei 2016